Pályázat

A VÁRIBEL Kft. TELEPHELYÉNEK NAPELEMES FEJLESZTÉSE

3534 Miskolc, Szervezet utca 35.
Kedvezményezett:                Váribel Kft.
Projekt címe:                       Váribel Kft. Miskolc, Szervezet utca 35. alatti telephelyének napelemes fejlesztése
Támogatás összege:            1.496.000Ft
Megújuló termelés kapacitása: 7,48 kWp
Támogatás intenzitása:         200eFt/kWp
A projekt fizikai befejezése: 2020.12.08.
Projekt azonosító száma:     GINOP-4.1.3-19-2019-00974

A PROJEKT BEMUTATÁSA

A projekt fő célkitűzése aVÁRIBEL Kft.Miskolc, Szervezetutca 35. szám alatti telephelyén a fosszilis energia felhasználásának csökkentése és a megújuló energiaforrások igénybevételének a növelése volt.

A fejlesztés eredményeként a telephely épületének keleti tetőszerkezetén elhelyezésre került 22 db Trinasolar HoneyM típusú 340Wp-os napelem. A napelemes rendszer egy Fronius Symo 7.5-3-M típusú inverteren keresztül csatlakozik a közcélú kisfeszültségű villamos energia hálózatra. Az áramszolgáltató felszerelt a korábbi fogyasztásmérő helyére egy ún. ad-vesz mérőt, amely a napelemes rendszer által termelt villamos energiának – ami a belső villamos energia hálózaton nem került elfogyasztásra- a közcélú hálózatra feltöltött mennyiségét méri. A napelemes rendszer által termelt villamos energia mennyiségét a Fronius GmBH honlapján keresztül tudja a Kft. ellenőrizni, amely várhatóan a telephely éves villamos energia fogyasztásának 90%-át fogja megtermelni.

A fejlesztés eredményeképpen jelentős mértékben csökken az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása, csökken a környezetterhelés, javítva a város levegőjét az itt élők számára élhetőbb életkörülményeket teremtve. A munkavállalók egy fenntarthatóbb, korszerűbb létesítményben dolgozhatnak.

A „Váribel Kft. Miskolc, Szervezet utca 35. alatti telephelyének napelemes fejlesztése” elnevezésű GINOP-4.1.3-19-BO1-2019-00974 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósult meg.

 További információ kérhető:

Váribel Kft.
06 70 212 3110
varilaszlo@varibel.hu

 

Honlapunk a magasabb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Learn More